" />

STAP 2 – DE MOGELIJKHEDEN

Voordat je je oriënteert op de huizenmarkt, is het prettig om te weten wat je budget is. Heb je de woning van je dromen gevonden? Dan wil je natuurlijk graag weten of je die nieuwe woning kunt financieren en wat dat betekent voor je maandlasten. Je krijgt ons advies voor de beste oplossing.

Samen in gesprek over de mogelijkheden

Laten we in gesprek gaan over je nieuwe hypotheek. Een prettig gesprek, eerlijk advies en de beste oplossing. Zodra wij jouw woonwensen kennen en hoe jij de toekomst voor je ziet, kunnen wij aan de slag.

Ons doel is dat jij prettig woont in de woning van jouw keuze. En dat je het leven kunt leiden wat jij voor ogen hebt. We zorgen dat het voor elkaar komt. We zullen nooit iets adviseren waar we zelf niet achter kunnen staan. Als dat huis van je dromen niet verantwoord is, zeggen we dat ook. Hoe vervelend ook. Achteraf moet je kunnen zeggen dat je de juiste adviseur hebt gehad.

Soorten hypotheken

De keuze voor een hypotheek heeft financiële gevolgen, meestal voor de komende 30 jaar. De maandlasten hangen af van het bedrag dat je leent, de rentestand en het soort hypotheek. De annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek zijn nu de meest aantrekkelijke hypotheekvormen.

– Annuïteitenhypotheek

Je betaalt maandelijks een vast bedrag. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing. In het begin van de looptijd betaal je veel rente en los je weinig af. Met het verstrijken van de tijd verandert dat: je betaalt later weinig rente en lost veel af. Maak je gebruik van de hypotheekrenteaftrek dan zijn de netto lasten in het begin laag. Later lopen de maandlasten op. Aan het einde van de looptijd heb je de hele hypotheek afgelost.

– Lineaire hypotheek

Je lost elke maand hetzelfde bedrag af. Over de resterende schuld betaal je rente. De maandlasten zijn in het begin hoog en gaan later omlaag. Aan het einde van de looptijd heb je de hele hypotheek afgelost.

– Oude hypotheek

Als je vóór 1 januari 2013 een woning hebt gekocht, dan kan het zijn dat je een ander type hypotheek hebt afgesloten. Ben je van plan om een nieuwe woning te kopen, dan is het soms mogelijk om een deel van de huidige hypotheek mee te nemen naar een nieuwe hypotheek. We adviseren je graag over de mogelijkheden.

Andere mogelijkheden

Ben je een starter of is je inkomen niet toereikend, dan zijn er verschillende mogelijkheden om toch je woning te financieren. Hierdoor heb je minder hypotheek nodig en zijn je maandlasten lager.

Hypotheekrenteaftrek

Als je de lening gebruikt voor de aankoop of verbetering van je huis, dan is de rente van een hypotheek voor de eerste eigen woning aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je veel geld besparen. Hoeveel is afhankelijk van je inkomen: hoe hoger je inkomen, hoe meer voordeel.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Het belangrijkste voordeel van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is de rentekorting die geldverstrekkers dan meestal geven. Sluit je een hypotheek af met NHG, dan neemt de NHG bij betalingsproblemen de restschuld over van de hypotheekverstrekker. De restschuld wordt dus altijd betaald. In bepaalde gevallen scheldt de NHG de restschuld kwijt.

Starterslening

Met behulp van de starterslening kun je soms net dat beetje extra lenen dat nodig is om je nieuwe woning te kopen. De starterslening is een aanvullende lening waarvoor je in de eerste drie jaar geen rente en aflossing betaalt. Deze lening komt bovenop je normale hypotheek.

Hulp ouders

Misschien kunnen je ouders je financieel helpen bij het kopen van een woning. Er zijn verschillende manieren waarop dat kan. We leggen jou en je ouders graag de (fiscale) mogelijkheden en voordelen uit.

Welke hypotheek kies je?

Om te bepalen welke hypotheek het beste bij jouw situatie past, is het slim om inzicht te krijgen in je inkomsten en uitgaven. Vul hiervoor bijvoorbeeld het Persoonlijk Budgetadvies in.

Neem gerust voor een persoonlijk gesprek contact met ons op. Bel 088-4977684.

Wat vinden klanten van Hyprovide
'Een hypotheek is maatwerk, laat je niet anders wijsmaken. Hyprovide heeft ons echt perfect geholpen. Er wordt niet alleen gelet op lage rentestanden en de goedkoopste aanbieder, maar er wordt kritisch meegedacht over alle andere zaken die erbij komen kijken.'

Marcel

Contactgegevens 
Beilerstraat 24
9401 PL Assen

info@hyprovide.nl
0592-239239