" />

RENTEMIDDELING STRAKS OOK BIJ ANDERE GROTE BANKEN

17 december 2015

In een brief aan het Verbond van Verzekeraars vraagt minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) om een proactieve houding van de sector om de optie van rentemiddeling aan te bieden.

De minister wijst erop dat nu de uitvoeringstechnische belemmeringen zijn weggenomen, een proactieve houding van de sector welkom zou zijn. Dijsselbloem stelt dat het aanbieden van rentemiddeling een van de manieren is om klanten keuzemogelijkheden te bieden en dienstbaar te zijn. Wel schrijft hij dat rentemiddeling niet in alle gevallen leidt tot lagere lasten. “Er moet daarom altijd goed worden gekeken naar de individuele situatie van de consument om te bezien of  rentemiddeling de consument voordeel oplevert.” Dijsselbloem vertrouwt erop dat hypotheekverstrekkers het belang van de klant centraal stellen en met die blik een afweging zullen maken om rentemiddeling al dan niet aan te bieden. Een zelfde brief stuurde de minister aan de Nederlandse Vereniging van Banken.

ABN Amro maakte begin december bekend dat zij rentemiddeling gaat aanbieden. ING, Woonfonds, Centraal Beheer, Obvion, RegioBank en SNS Bank bieden het al aan.  DeRabobank laat op haar website weten dat zij per 1 juli 2016 rentemiddeling gaan aanbieden. DeVereniging Eigen Huis staat op het standpunt dat banken alle klanten met een lopend rentecontract rentemiddeling moeten aanbieden.

Bron: Assurantiemagazine

Wat vinden klanten van Hyprovide
'Een hypotheek is maatwerk, laat je niet anders wijsmaken. Hyprovide heeft ons echt perfect geholpen. Er wordt niet alleen gelet op lage rentestanden en de goedkoopste aanbieder, maar er wordt kritisch meegedacht over alle andere zaken die erbij komen kijken.'

Marcel

Contactgegevens 
Beilerstraat 24
9401 PL Assen

info@hyprovide.nl
0592-239239