" />

Nieuwe normen voor NHG

16 november 2015

Elk half jaar worden de voorwaarden voor NHG aangepast. Aanleidingen voor wijzigingen zijn bijvoorbeeld nieuwe wet- en regelgeving of feedback uit de markt. Vanaf 1 januari 2016 gelden er daarom weer nieuwe voorwaarden. Hypotheekoffertes die vanaf die datum worden afgegeven, moeten daaraan voldoen. Heeft u al een hypotheek met NHG? Dan verandert er niets voor u. Bent u benieuwd wat er per 1 januari 2016 verandert? Vraag ernaar bij uw hypotheekadviseur. Drie wijzigingen waar u mee te maken krijgt, hebben wij alvast voor u op een rij gezet.

De maximale LTV wordt verlaagd van 103 naar 102 procent

De overheid bepaalt hoeveel u maximaal mag lenen voor de aankoop van een woning. Deze maximale ‘Loan to Value’ (LTV) wordt stapsgewijs verlaagd naar 100 procent in 2018. In 2015 mocht u nog 103 procent van de woningwaarde lenen, voor 2016 geldt een percentage van 102. Alle geldverstrekkers moeten zich aan deze norm houden.

Koopt u een nieuwbouwwoning? Dan kunt u het renteverlies meefinancieren

De koop van een nieuwbouwwoning gaat anders dan de aankoop van een bestaande woning. U krijgt bijvoorbeeld te maken met renteverlies: u betaalt rente over de hypotheek terwijl u nog niet in de woning woont. Dit renteverlies maakt volgens de huidige voorwaarden van NHG geen onderdeel uit van de waarde van de woning, maar vanaf 1 januari 2016 wel. Dit betekent dat het makkelijker wordt om deze kosten mee te financieren in uw hypotheek.

Meer financieringsruimte voor tweeverdieners

Vanaf 2016 is het voor tweeverdieners in sommige gevallen mogelijk om meer geld te lenen voor de aankoop van hun woning. Bij de berekening van de maximale hypotheek mag 50 procent van het laagste inkomen bij het hoogste inkomen worden opgeteld ter bepaling van het percentage van uw inkomen dat u mag besteden aan uw hypotheeklasten. Nu is dat 33,3 procent.

De adviseurs van Hyprovide kunnen u meer vertellen over de voorwaarden die van toepassing zijn bij het sluiten van NHG. Ook kan hij berekenen of u in aanmerking komt voor NHG en hoeveel u maximaal kunt lenen.

Bron: www.nhg.nl

Wat vinden klanten van Hyprovide
'Een hypotheek is maatwerk, laat je niet anders wijsmaken. Hyprovide heeft ons echt perfect geholpen. Er wordt niet alleen gelet op lage rentestanden en de goedkoopste aanbieder, maar er wordt kritisch meegedacht over alle andere zaken die erbij komen kijken.'

Marcel

Contactgegevens 
Beilerstraat 24
9401 PL Assen

info@hyprovide.nl
0592-239239